NGA TA FILLOJ…

Nga: M. Paparisto

nga ta filloj
për të të treguar sa shume kohë ka rrjedhur…
Mban mënd që unë kohën e masja me hënë?
Po të them që nuk mund të kujtoj
fytyrën e saj mashtruese sa herë e ka mbushur
dhe sa herë e ka ngrenë

Jam pjekur, e di?
Limoni që vjet e shkula me rrënjë nga vendlindja
dhe ilegalisht e transportova në valixhen e rrobave
ka çelur lule, së shpejti do lidhë fruta
dhe do piqet edhe ai,
ndërsa unë akoma vazhdoj 
të ndjej tingujt e limfës dhe të flas me pemët.

Si të ta tregoj që jam rritur?
Mban mënd që doja të mësoja të ngrija mur?
e ndërtova. Por më pas e mbrojtur pas tij nuk gjeja dot 
nëse më shumë tremb dhimbja apo vetmia.

Si të të afrohem? Nga cila udhë?
Për të të thënë që tani kam mësuar
të hap pëllëmbën e dorës
kur ndodhem në udhëkryq 
dhe të shkoj në drejtim të gishtit tim tregues.

Nga ta filloj 
Për të të treguar që kam ndryshuar?
E mban mënd raportin tim me gjarpërinjtë?
Po të them që dje pashë një gjarpër
që rrëshkiste në kopshtin mbrapa shtëpisë
u ngurtësova, pa lëvizur pa bërtitur
dhe nuk e vrava.