Kur të plakem.

Nga: Koxha Gentjan.

Kur pak të jem plakur
Pak krrusur, shumë zbardhur
Me moshatar duke luajtur domino a shah 
Do kalosh ti me një tjetër plak në krah

Me gjunjët që dridhen
Në këmbë do hidhem
Dhe s’do them asgje
Do flas dhe pa zë

Me të drejt do thuash, ai ishte ish
Do thuash se qindra të dashura kish
Po çdo u them pleqve që luajnë me mua
Ti nuk do dëgjosh kur them prap e dua