Vetëm nji aleancë mes qytetarësh dhe besimtarësh mund të nxjerrë vendin nga llumi ku ndodhet!

Nga: Juxhin Çela

Aktori shqiptar qe mund te nxirrte jashte loje mafian ne Shqiperi dhe imoralitetin ne pushtet eshte vetem besimtari sot ne kete vend, eshte vendi i fundit qe mafia nuk ka shkuar, sepse eshte vendi i vetem ku djalli e ka te pamundur te depertoj dhe te fitoj simpatizant.

Besimtari nuk e njeh nenshtrimin per hire te anes materiale, si pasoje pa asnje diskutim besimtari eshte i vetmi aktor ne Shqiperi i imunizuar nga korrupsioni dhe nga tundimi i mafias.

Jane aktori me i besueshem per qytetaret qe te ndertojne nje partneritet dhe aleance qytetare kunder mafias qe ka pushtetin sot ne Shqiperi, qe dhunon te drejtat e besimtareve por dhunon edhe autoritetin tokesor per te zgjidhur problemet praktike te jetes, kjo ka prodhuar nje problem per jeten per cilindo pjese te qytetareve te ketij vendi, ne mund te bashkohemi qe te vendosim vete.

Nje autoritet tokesor per te zgjidhur problemet praktike te jetes jo me ne duart e mafias sic ndodh sot ne Shqiperi por i bazuar ne moralin dhe vlerat e nje besimtari ne raport me korrupsionin, do mund te prodhonte te drejta dhe liri maksimale qe besimtaret te mos pengohen te jetojne me rregullat e tyre si ata vete projektojne dhe deshirojne, ky territor mund te strehoj cdo grupim te jetoj ashtu si ai eksluzivisht deshiron pa ju imponuar asnje grupim tjeter me botekuptim tjeter, por ky realitet sot nuk eshte axhenda e interesave te cilave u sherben sot mafia ne Shqiperi me qellim qe te mbijetoj.

Kjo eshte rruga e drejte dhe per kete ja vlen te luftosh dhe perplasesh me cdo aktor lokal dhe nderkombetar, per identitetin dhe te drejten per identitet te ndryshem te secilit ne kete.shoqeri

Establishmenti nuk do qe besimtari te votoj, ai i trembet perfshirjes se interesave te besimtarit, establishmenti do nje demokraci ku besimtari nuk eshte i organizuar politikisht qe te pefaqesoj dhe imponoj interesat e veta, per establishmentin eshte mire qe besimtari te mos ekzistoj si qenie politike qe mendon per interesat e veta. Cuditerisht ne Shqiperi besimtari eshte bindur per kete dhe sot por dhunohen te drejta themelore te besimtarit. A duhet te vazhdoj te mbetet peseri jashte besimtari nga organizimi politik per te perfaqesuar interesat e veta dhe te drejten per te ekzistuar dhe njohur nga autoriteti tokesor? Ka ardhur koha qe Polici te jete nje besimtar me "mjeker"(si simbol i nje personi qe ndjek rregullat e besimit te vete) dhe mesuese nje grua me veshjen sipas rregullave fetare qe deshiron, liria individuale ne kete toke duhet te jete e drejta e banoreve.

Por qe te vi ky realitet ka nevoje per te pare realisht cilat jane interesat e cdo grupi dhe si arrihen ato, ka nevoje per bashkim mes grupeve te nje grupi nen nje ze qe perfaqeson interesat e tyre me pas ne nje aleance mes grupeve te tjera te ndryshme qe i bashkon e njejta pengese dhe deshire per te shkuar te disa vlera, potenciali numerik ekziston qe ne mos te jemi te nenshtruar dhe pa te drejta ne vendin tone, qe ne te jemi ajo qe duam ne vendin tone, qe mafia ne pushtet me axhenda dhe interesa te huaja mos te dhunoj dhe abuzoj me identitetin tone, ne e kemi fuqin per ta bere kete mjafton te kanalizojme fuqin tone dhe ta shfytezojme ate. Ndoshta nuk eshte por ndoshta ky eshte qellimi jone ne kete moment represioni te identitetit dhe sundimi te se keqes ne autoritetin tokesor.