Muslimanët në "dëm" të lirisë së shprehjes

Nga: Ensar Ajdini

S’pari dua te theksoj se, dhuna eshte e papranueshme, ajo eshte mjet i qyqarve, pa marre parasysh motivin dhe kush qendron prapa keti akti te dhunshem, dua te ia beje me dije se, kjo e ka demtu me se shumti Islamin dhe Muslimanet, dhe i keni dhene nje mundesi idelae, disa individeve dhe qarqeve te caktuara te derdhin vrere kunder Islamit. Kurse personit qe i eshte shkaktuar dhuna fizike, e keni faktorizu dhe e keni bere te famshem, ndonse ky sa kishte filluar te shkruante!

 

Ne emer te Lirise se Shprehjes!

Gjithandej ne medie, dhe ne rrjete siciale, po solidarizohen me “viktimen” dhe po thone se kjo qenka kunder “Lirise se Shprehjes”, se personi qe eshte sulmuar fizikisht nuk ka bere asgje pos se, e ka dhene nje mendim, pra nuk eshte me rendesi permbajtja e asaj qe thua kur behet fjale per Islamin dhe muslimanet, te gjithve iu jepet e drejta te shajne dhe ofendojne ngase kete te “drejte” ua jep parimi i Demokracise, e i Lirise se Shprehjes. Mund ta ofendosh shlire Islamin, sepse edhe nese te ofenduarit e ngrejne zerin qoft verbalisht, apo ne forme te shkruar, ty nuk te ndodh asgje, sepse ti ke imunitet, madje me automatizem behesh “Hero” i Demokracise dhe i Fjales se Lire!

 

Mirepo, Parimi i Demokracise per Lirine e Shprehjes, nuk vlene fare kur behet fjale per nje musliman, apo Hoxhe, kur ai, e jep nje mendim per fenomenet e ndryshme te shoqerise, por se kjo nuk i konvenon disa qarqeve at-here, hidhen ne sulm te gjithe i madh e vogel, se Hoxha i ka ofenduar, e nuk lojne linqim dhe fyrje pa bere ne drejtim te Hoxhes. Ate nuk e mbrone askush, madje as Institucioni per te cilin punon BIK-u, ku edhe ata i nenshtrohen deshirave dhe presioneve te disa Imbicileve e zibidive, qofte nga pushteti, mediet, apo shoqeria civile! Apo kur e, shprehu nje mendim GOLD AG (Arian Agushi), perms artit te tij muzikes, gjykata vendosi ne dem te tij, e ne favorin e nje uurejtese patologjike te islamit, siq eshte Alma Lama!

 

Për Muslimanet!

Te dashur pjestare te fese Islame, iu kisha lutur qe mos bini pre e asnje kurthi, as mos e kanlizoni energjinme tuaj, qe ti bindni keto qarqe se jeni te diskriminuar dhe se, po perdoren standard te dyfishta ndaj jush. Jo mos e beni, jo pse nuk keni te drejte, por per arsye se nuk kane vlere argumentet dhe ankesat tuaja, sepse ketu gjerat nuk kane ndodhur, as nuk po ndodhin nga mos-informimi i tyre per islamin e drejte, apo per diskriminimin tuaj. Ata te gjitha keto I dine edhe me mire se ju, madjei edhe kur ju perpiqeni qe ti sqaroni, e ata reflektojne sikur nuk po ju kuptojne, mos u mundoni kote, sepse paga e tyre varet nga t’mos-kuptuarit tuaj!

Pra ne vend se, ta konsumoni energjine tuaj ne ankesa dhe vajtime ne drejtim te vesheve te shurdher, kanalizone enrgjinte tuaj ne permisimin e vetvetes. Behuni Mjek te mire, Inxhinier te mire, Jurist te mire, Ekonomiste te mire, Biznesmen te mire etj. Ne menyre qe profesionalizmi, sjellja, perkushtimi, ndershmeria, ne punen dhe kontributin tuaj per shoqerine, te iu bejne me te mire se ata qe iu sulmojne, dhe vetem at-here do ta fitoni te drejten tuaj, dhe do ta keni mbeshtetjen e Zotit.


Ensar Ajdini