Aspetto (Pres).

Da: Di Guido Catalano

Përktheu: Sabina Darova
 

Sabina Darova

Sabina Darova

Pres,
Pres avionin,
Apo është avioni që pret mua?
Pres edhe postierin
Apo është postieri që pret mua?
Pres dhe vdekjen .
Bie zilja,
Nuk i përgjigjem!
Presim dhe fundin e një konflikti,
Fillimin e një historie dashurie.
Presim ashensorin
Dhe naten të kalojë.
Pres që të kaloj mengjezin me ty
Presim në një kënd
Poshtë harqeve të rrugës
Se bie shi.
Kam një çadër sa dy pale e gjysëm stohe.
E meqë ra fjala,
Nuk prita të më thotë të dua
I parapriva
Dhe ndodhi eh! si nga një herë
Fitorja erdhi.

Aspetto
Aspetto l'aereo
O è l'aereo che aspetta me?
E aspetto il postino
O è il postino che aspetta me?
E aspetto la morte
Suona il citofono
Non rispondo.
E aspettiamo la fine del conflitto
L'inizio di una storia damore
Aspettiamo l'ascensore
E che questa notte passi.
Aspetto di fare colazione con te
Aspettiamo all'angolo
Sotto i portici
Che piove
Ho un ombrello a due piazze a mezza.
Per la cronaca:
Non aspettai che mi dicesset'amo
L'anticipai
Ed una volta tanto, vinsi