Salvatore Quasimondo

Shqipëroi: Sabina Darova

 

Sabina Darova

Sabina Darova

Ti cammino sul cuore
Ed é un trovarsi d'astri
In arcipelaghi insonni,
Notte, fraterni a me
Fossile emerso da uno strano flutto;
Un incurarsi d'orbite segrete,
Dove siamo fitti
Col macigni e l'erbe


Të ec mbi zemër,
Dhe është sikur gjej yjet
Në arqipelagë të pagjumë.
Natë,  me mua vëllazëruar
Fosili i shfaqur prej tallazit të çuditur;
Një mos kurim i orbitave sekrete
Ku rrimë afer e shtrënguar
Si myshku ne shkemb